Ansvarsfullt spelande

Att spela på GamblingCode är ett roligt sätt att öka spänningen när man tittar på en fotbollsmatch, eller känna ruset precis innan roulettehjulet har stannat. Förluster och konsekvenser av överdrivet spelande är dock en verklighet för vissa och det är viktigt att vara medveten om de risker som kommer med spel. Att veta när man ska sluta är en av de viktigaste aspekterna av ansvarsfullt spelande. GamblingCode erbjuder en mängd verktyg och ett unikt spelar säkerhetssystem för att hjälpa dig behålla kontrollen. Personalen på kundtjänst är utbildad att guida dig när du behöver extra stöd.

Skydd av minderåriga

Det är olagligt för individer under 18 år att öppna konto och spela hos GamblingCode. Vi förbehåller oss rätten att verifiera din identitet och eventuellt låsa ditt konto tills din ålder är verifierad.

Vad är ansvarsfullt spelande?

På GamblingCode vill vi uppmuntra en positiv spelkultur där spelande är något roligt och sker inom varje spelares personliga gränser. Här är några tips för att spela ansvarsfullt:

  • Sätt en budget och se till att du håller dig till den
  • Spela för skojs skull inte för pengarna
  • Spela bara nykter
  • Ta regelbundna pauser
  • Hur får spelandet dig att må? Om det roliga hamnar i skuggan av negativa känslor kan det vara dags att ta en paus, eller ta hjälp av verktyg och supporttjänster.

Våra verktyg

Vi erbjuder ett flertal hjälpmedel som kan hjälpa dig planera och kontrollera ditt spelande. För att hålla koll på hur mycket du spelar för kan du lätt följa spelhistoriken på ditt konto. Under din Riskprofil finns speldata presenterat så du kan få en bild av hur sunt ditt spelande är och uppmärksamma eventuella varningstecken.

Spelgränser är verktyg som är bra att använda för att se till att du håller dig till din spelbudget. Insättningsgränser är något alla våra spelare sätter innan de börjar spela. Dessa gränser reglerar den summa du högst kan sätta in på daglig, veckomässig och månatlig basis. Det är viktigt att de gränser du väljer motsvarar de summor du avser spela för. Om du vill ändra en gräns går du in på ikonen för spelgränser högst upp på sidan och klickar på summan för gränsen du vill ändra. En sänkning av en gräns uppdateras omedelbart medan en höjning sker tidigast efter 3 dygn, men först efter att pågående vecko- eller månadsperiod löpt ut. Du har också möjligheten att sätta tidsgränser som reglerar tiden du kan vara inloggad och spela under ett dygn, vecka eller månad. Se mer info om de alternativ vi erbjuder genom att navigera till Kundtjänst och söka under hjälpsektionen.

Om du vill ta en paus från spel så hjälper vi dig att tillfälligt stänga ner ditt konto under den tid du behöver för att få perspektiv och reflektera över ditt spelande. Detta kan du göra under Kontoinställningar. Vi erbjuder tidsalternativen 24 timmar, 1 vecka, 1 månad, 3 månader, 1 år eller på obestämd tid. Om du vill stänga ditt konto under en annan tidsperiod kan du kontakta kundtjänst. För att stänga av dig från spel på alla svenska spelbolag registrerar du dig på spelpaus.se.

Reality Check är ett annat verktyg som fungerar som en påminnelse om hur länge du varit inloggad och hur mycket du vunnit/förlorat under en spelsession. Under spelgränser kan du ställa in vilket tidsintervall du vill få dessa påminnelser. Reality Checken sker genom en pop-up som du måste godkänna, men den avbryter inte sessionen.

Hur vet jag om jag har ett spelproblem?

Att avgöra om spelandet är under kontroll är inte alltid lätt. Det finns tecken att vara uppmärksam på:

  • Händer det att du spelar för mer än du tänkt dig?
  • Går ditt spelande ut över ditt arbete eller fritid?
  • Har du försökt dra ner eller sluta spela utan att lyckas?
  • Har du ljugit eller dolt tecken på spelande för närstående?

Om du vill ha hjälp med att avgöra vilken inverkan spel har på din vardag kan du ta självtestet i fältet längst upp på sidan eller klicka här.

När spelandet blivit ett problem

Ett första steg när du misstänker att du har utvecklat ett spelproblem är att vidta åtgärder för att se till att du inte kan spela mer. Du stänger av ditt konto hos oss, antingen genom att gå till Kontoinställningar eller genom att kontakta kundtjänst. Om du stänger ditt konto utan någon specifik tidsperiod kan du känna dig trygg med att du inte under några omständigheter kommer kunna öppna kontot igen förrän efter 12 månader.

För att undvika att du faller tillbaka i gamla spelmönster rekommenderar vi att du även stänger av dig i det nationella registret så du inte kan spela på några svenska spelsajter. Det gör du på spelpaus.se . När du anmält din spelpaus i registret så kommer du inte kunna logga in eller spela på några spelbolag med svensk licens och du kommer inte heller få någon direktmarknadsföring. För ytterligare skydd finns det även programvara, så som Betfilter och Gamban som blockerar åtkomsten till spelsajter från din dator och andra enheter.

Oberoende organisationer

Spelproblem kan vara svåra att hantera på egen hand därför kan det vara en bra idé att vända sig till en organisation som specialiserar sig på att stötta och hjälpa personer med spelrelaterade problem. Det finns ett flertal som erbjuder kostnadsfri och konfidentiell hjälp.

är du orolig för dina barn?

Delar du datorn med barn? Kom alltid ihåg att hålla din användarinformation hemlig. Det finns gratis programvara att ladda ner som hjälper dig att skydda dina barn från spel på nätet, så som NetNanny och CyberSitter. Vår kundtjänst svarar gärna på frågor kring säkerhet och användande av sajten.

är du orolig för en familjemedlem eller vän

Konsekvenser av överdrivet eller tvångsmässigt spel kan även drabba familj och vänner. Det kan vara betryggande att veta att det finns hjälp och stöd att få – både för dig och din anhörige. Om du är orolig för en släkting eller vän rekommenderar vi att du vänder dig till en av de stödorganisationer som finns. Kontakta gärna vår kundtjänst som kan hjälpa dig att hitta rätt.